onsdag 24. november 2010

Sosiale medier i skolen

Å bruke sosiale medier i undervisningen gir mange muligheter. Vi kan blant annet publisere oppgaver vi har gjort, vi kan også få tilbakemeldinger fra andre på disse oppgavene. Man kan lage et diskusjonsforum blant elevene der oppgavene blir diskutert og vurdert. Dette er i tillegg en fin mulighet for foreldre/foresatte å følge med på hva elevene gjør. Siden andre skal lese elevenes oppgaver kan dette skjerpe elevene med tanke på for eksempel rettskriving.

Men det er også begrensinger og utfordringer i å bruke sosiale medier. Det er ikke lov å legge ut bilder av andre uten tillatalse. Så her må man hente inn tillatelse fra foreldre/foresatte.
Man kan som regel legge til kommentarer på arbeidet som er gjort, både positive og negative. Det å motta negative tilbakemeldinger fra andre er lite morsomt og kan virke sårende. Vi kan ha lite kontroll over hva slags kommentarer og tilbakemeldinger som blir gitt.
Det kan være et problem når vi søker på nett at vi ikke alltid treffer på pålitelige og oppdaterte kilder, så bør være  kritisk til hva man bruker. 

Jeg tror det å bruke forskjellige sosiale medier i undervisningen kan være motiverende for elevene, dersom man bruke nettvett..:)


1 kommentar: